Utopenci | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Utopenci

20 min. | chuťovka | 1 892 kJ | Česká kuchyně | 1 kus

Pikantní utopenci

Klasické české jídlo, které nesmí chybět v žádné správné hospodě - špekáčky naložené v cibuli.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
1 špetkapaprika mletá sladká
1 polévková lžícesemínka hořčičná
1 špetkapepř černý mletý
1 špetkapepř černý celý
1 špetkakoření nové
100 gsalám točený
4 kscibule kuchyňská

nálev

2 polévková lžíceolej
6 polévková lžícevoda
6 polévková lžíceocet

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
1.

Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka.

2.

Salám nakrájejte na kolečka, pokud máte špekáčky, rozpůlte je.

3.

Do sklenic dejte vrstu salámu či špekáčků, proložte cibulí.

4.

Okořeňte: opepřete, posypte paprikou, přidejte kuličky pepře a nového koření.

5.

Střídejte vrstvy - salám, cibule, koření až do naplnění sklenice.

6.

Navrch dejte lžičku hořčičného semínka a zalijte nálevem.

7.

Příprava nálevu: do misky vlijte stejný poměr vody a octa a 2 lžíce oleje.

8.

Sklenice uzavřete a nechte nejméně tři dny uležet v chladu.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 244,8kJ 1 892,1kJ
Bílkoviny 0,5g 4,2g
Tuky 3,9g 30,5g
Sacharidy 6,3g 48,7g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz