Pizza se čtyřmi druhy sýrů | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Pizza se čtyřmi druhy sýrů

pizza

Klasická pizza ze sýru pecorina, parmazánu, gorgonzoly a mozzarelly je oblíbená nejen v Itálii.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce

náplň

1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
100 gsýr pecorina
100 gsýr parmezán
100 gsýr gorgonzola
150 gsýr mozzarella
2 stroužekčesnek
4 polévková lžíceolej olivový
4 lístkyšalvěj čerstvá
400 grajčata

těsto

0,5 lžičkasůl
20 gdroždí čerstvé
250 mlvoda
375 gmouka polohrubá
4 polévková lžíceolej

Postup přípravy

Čas přípravy: 40
Čas vaření/pečení: 20
1.

Do mísy prosijte mouku, do důlku rozdrobte droždí a trochu vody.

2.

Přikryjte a nechte kynout 15 minut.

3.

Přilijte zbylou vodu a olej, přidejte sůl a vypracujte těsto. Nechte 30 minut kynout.

4.

Rajčata křížem nařízněte, krátce je ponožte do vroucí vody a stáhnětez nich slupku.

5.

Potom je rozpůlte, zbavte vnitřku a nakrájejte na kolečka.

6.

Česnek nakrájejte na tenké plátky.

7.

Lístky šalvěje podélně rozpůlte, mozzarellu, pecorino a gorgonzolu drobně nakrájejte, parmazán nastrouhejte.

8.

Těsto rozdělte na 4 díly, vyválejte do kruhu o tloušťce 0,5cm.

9.

Těsto položte na vymazaný plech.

10.

Na těsto klaďte plátky rajčat, česneku, osolte, opepřete a pokapte olejem.

11.

Na vše položte sýr a lístky šalvěje.

12.

Pečte asi 20 minut při 220°C.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 939,4kJ 3 817,6kJ
Bílkoviny 7,5g 30,6g
Tuky 13,2g 53,5g
Sacharidy 18,3g 74,4g
Cholesterol 12,9mg 52,3mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz