Pizza se čtyřmi druhy sýrů
Klasická pizza ze sýru pecorina, parmazánu, gorgonzoly a mozzarelly je oblíbená nejen v Itálii.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
těsto
Postup přípravy
Do mísy prosijte mouku, do důlku rozdrobte droždí a trochu vody.
Přikryjte a nechte kynout 15 minut.
Přilijte zbylou vodu a olej, přidejte sůl a vypracujte těsto. Nechte 30 minut kynout.
Rajčata křížem nařízněte, krátce je ponožte do vroucí vody a stáhnětez nich slupku.
Potom je rozpůlte, zbavte vnitřku a nakrájejte na kolečka.
Česnek nakrájejte na tenké plátky.
Lístky šalvěje podélně rozpůlte, mozzarellu, pecorino a gorgonzolu drobně nakrájejte, parmazán nastrouhejte.
Těsto rozdělte na 4 díly, vyválejte do kruhu o tloušťce 0,5cm.
Těsto položte na vymazaný plech.
Na těsto klaďte plátky rajčat, česneku, osolte, opepřete a pokapte olejem.
Na vše položte sýr a lístky šalvěje.
Pečte asi 20 minut při 220°C.
Hodnotit recept: