Tlačenka
Tlačenka z vepřového libového masa, vepřového masa z hlavy, vepřových nožiček, vepřového srdce a jazyka je okořeněna cibulí, majoránkou, čensekem, pepřem a novým kořením.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Maso omyjte a uvařte tak, aby zůstalo poněkud tužší.
Játra omyjte a polovinu jater uvařte tak, aby byla měkká.
Kůže a nožičky uvařte hodně doměkka.
Maso vykostěte a nechte vychladnout.
Maso z hlavy zbavte ušních chrupavek.
Vše nakrájejte na kostky.
Maso z nožiček, kůži a syrová játra pomelte.
Vložte do mísy, zalijte vývarem, kořením a solí.
Směs plňte do pečlivě vypraného žaludku a papírových obalů.
Dobře zavažte, vložte do vařící vody, přiveďte k varu a propíchněte čistou špejlí.
Teplotu snižte na 90°C a vařte 2-2,5 hodiny.
Uvařenou tlačenku nechte zcela vychladnout.
Pozn. Pro přípravu použijte 2kg libového masa (z plece, krkovice, kolen) a 2kg tučného masa (z hlavy laloku).
Hodnotit recept: