Plzeňské roštěnky
Podušené porce roštěnky jsou přelity omáčkou z piva jsou ozdobeny smaženou cibulkou a nožičkou párku.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Roštěnky naklepejte, okraje nařízněte, potřete olejem a dejte do misky asi na 4 hodiny odpočinout.
Před přípravou je osolte a opepřete.
Jednu cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Na pánvi rozehřejte olej, vhoďte cibuli, vložte roštěnky a po obou stranách je opečte.
Maso vyjměte, do výpeku vmíchejte papriku, podlijte šálkem vody a promíchejte.
Když se omáčka začne vařit, vložte roštěnky zpět a duste je doměkka.
Měkké roštěnky opět vyjměte, šťávu vyduste "do tuku", vmíchejte mouku a osmahněte ji.
Podlijte vodou a pivem, přiveďte k varu, přidejte bobkový list a omáčku povařte.
Druhou cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka.
Mezitím na oleji osmahněte nakrojené nožičky párků a cibuli.
Roštěnky na talířích přelijte omáčkou a jednotlivé porce ozdobte smaženou cibulkou a nožičkou párku.
Podávejte s opékanými brambory.
Hodnotit recept: