Kachna s drůbežími játry a pomerančem
Kachna plněná nádivkou z játer, šunky, slaniny, uzeného masa a ochucena brandy se upeče a podává s vařenými brambory.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kskachna
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
1 kspomeranč
100 gšunka
100 gmaso uzené
4 ksžampióny čerstvé
4 ksrajčata
5 clbrandy
500 gjátra drůbeží
70 gslanina anglická
Postup přípravy
Čas přípravy: 40
Čas vaření/pečení: 120
1.
Kachnu opatrně vykostěte, abyste neprořízli kůži.
2.
Poté opět sešijte režnou nití - nechte jen otvor na plnění.
3.
Játra, šunku, slaninu a uzené maso nakrájejte na malé kousky.
4.
Smíchejte a osolte, opepřete, přidejte brandy.
5.
Nádivku vložte do otvoru a zašijte.
6.
Předehřejte troubu na 180°C a v pekáči dejte kachnu péct.
7.
V závěru můžete přidat nakrájená rajčata, žampióny a dílky pomerančů.
8.
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Hodnotit recept: