Císařský trhanec
Těsto ze žloutků, cukru, citrónové kůry, vanilkového cukru, soli, mouky a sněhu z bílků je upečeno a podáváno s jahodovým kompotem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
V mléce rozmíchejte žloutky, cukr, citrónovou kůru.
Přidejte vanilkový cukr, sůl a mouku.
Z bílků vyšlehejte pevný sníh.
Lehce jej vmíchejte do těsta a promíchejte až vznikne těsto jako na omelety.
Pánev vymaštěte a rozpalte, těsto vlijte a opékejte po obou stranách dozlatova.
Upečený trhanec vyklopte na talíř, dvěma vidličkami roztrhejte na menší kousky.
Poklaďte kompotem i se šťávou. Můžete zdobit šlehačkou neo smetanou.
Byl to oblíbený moučník císaře Františka Josefa I.
Hodnotit recept: