Závin z taženého těsta
Závin z podomácku udělaného taženého těsta je plněn švestkami, hroznovým vínem, hruškami, sójovými vločkami a ořechy.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
těsto
na vál
na plech
Postup přípravy
Na vál prosijte mouku, doprostřed dejte tuk, ocet a vodu se solí.
Nožem s kulatou špičkou suroviny promíchejte za postupného přibírání mouky.
Pak suroviny propracujte rukama na hladké tužší těsto, přikryjte nahřátým kastrolem a nechte čtvrt hodiny odležet.
Švestky omyjte, vypeckujte a nakrájejte na plátky.
Hrušky oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na menší kousky (zakapejte je citronovou šťávou, aby nezhnědly).
Hrozno omyjte a víno otrhejte, ořechy nahrubo nakrájejte.
Na pomoučené utěrce rozválejte plát těsta, přes hřbety rukou je ještě vytáhněte na tenkou placku.
Placku posypte vločkami, poklaďte ovocem, posypte skořicovým cukrem a ořechy.
Těsto pomocí utěrky zaviňte, přendejte na tukem potřený plech, pokapejte tukem.
Upečte v troubě vyhřáté na 190°C.
Ještě horký závin znovu potřete tukem a po vychladnutí pocukrujte.
Hodnotit recept: