Polévka z mrkve, cibule a rýže je ochucena petrželkou a citrónovou šťávu.
Autor receptu: Redakce
Mrkev očistěte, omyjte a nakrájejte na plátky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky.
Zahřejte tuk a cibuli i mrkev na něm poduste.
Přilijte kuřecí vývar a polévku vařte pod pokličkou asi 20 minut při mírné teplotě.
Do vroucí osolené vody vsypte rýži, vařte ji 20 minut, sceďte a nechejte na sítu okapat.
Mrkev v polévce rozšlehejte.
Polévku ochuťte solí, citrónovou šťávou, pepřem a kajenským pepřem.
Potom přidejte rýži.
Petrželku operte, nasekejte a posypte jí polévku.
Hodnotit recept:
Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.
Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.
Obsahuje | 100g | 1 porce |
Energie | 177kJ | 759,1kJ |
Bílkoviny | 0,8g | 3,3g |
Tuky | 2,2g | 9,6g |
Sacharidy | 5,1g | 22,1g |
Cholesterol | 7,3mg | 31,5mg |
Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.
Aerobik | -- |
Běh | -- |
Plavání | -- |
Sex | -- |
Jízda na kole | -- |
Tanec | -- |
Žehlení | -- |
Rukolová polévka s kozím sýrem
Pečené kuře s bylinkovou nádivkou
Plněný krůtí řízek Romana Pauluse
Pravý vídeňský řízek podle Jaroslava Sapíka
Slané muffiny se sýrem cottage