Škubánky s mákem
Z bramborového těsta se lžící vykrajují škubánky, sypou se mletým mákem promíchaným s cukrem a omastkem. Jídlo, které je oblíbené hlavně u dětí.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Brambory oloupejte a propláchněte, pokrájejte je na menší kousky.
Brambory zalijte vodou, přidejte lžíci soli a uvařte doměkka.
Do brambor udělejte druhým koncem vařečky několik otvorů a vsypeme do nich mouku.
Hrnec zakryjte poklicí a nechte na velmi mírném plameni asi 10 minut "propařit".
Po propaření brambory s moukou důkladně rozšťouchejte.
Pokud je směs příliš hustá, přilijte scezenou vodu z brambor.
Lžící namočenou v horkém tuku vykrajujte škubánky, sypte je mletým mákem promíchaným s cukrem a omastěte.
Druhý den můžete zbylé škubánky opéct dozlatova na tuku a podávat je třeba se špenátem.
Hodnotit recept: