Bedly po lesnicku
Bedly jsou obaleny v těstíčku z vejce, piva a hladké mouky a poté osmaženy. Podávají se s chlebem či s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
těstíčko
Postup přípravy
Bedlám odkrojte kloboučky a očistěte je.
Česnek oloupejte a utřete se solí nebo ho prolisujte, osolte a zakápněte trochou oleje, aby se dal dobře roztírat.
Kloboučky potřete česnekovou směsí, posypte drceným kmínem.
Připravte si těstíčko tak, že rozšleháte vejce s trochou soli.
Přidejte pivo a hladkou mouku, musí vzniknout hladké, polotekuté těstíčko.
V pánvi rozpalte olej nebo sádlo.
Postupně do něj vkládejte kloboučky bedel omočené v těstíčku a z obou stran je smažte dozlatova.
Bedly můžemte ještě obalit ve strouhance, aby byly křupavější.
Podávejte buď s chlebem, nebo s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.
Hodnotit recept: