Hovězí na houbách
Zadní hovězí maso je krátce opečeno a poté dušeno s kořenovou zeleninou, ze které se udělá omáčka s houbami a smetanou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Maso prošpikujte nudličkami slaniny.
Osolte, opepřete a opečte ze všech stran na tuku.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Maso vyjměte, do výpeku přidejte máslo, cibuli a zeleninu (balíček zmrazené kořenové zeleniny - mrkev, celer, petržel).
Okořeňte, pokapte octem, podlijte a vložte zpět opečené maso.
Pokapte maso citrónem a pod poklicí za občasného podlití duste doměkka.
Ke konci dušení dejte odkrytý kastrol do trouby a maso opečte.
Po vyjmutí z trouby z výpeku odstraňte koření a výpek rozmixujte.
Houby očistěte a nakrájejte na plátky, osmahněte je.
Ve smetaně rozmíchejte mouku.
Do výpeku přidejte houby, smetanu, promíchejte a zřeďte vodou, povařte a dochuťte.
Maso nakrájené na plátky přelijte omáčkou a podávejte s houskovými knedlíky.
Hodnotit recept: