Bramboráčky s lečem
Bramboráčky z čerstvých brambor jsou ochuceny česnekem, majoránkou a kmínem a podávají se s lečem smíchaným s houbami a pečeným masem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
podle potřeby
Postup přípravy
Syrové brambory oloupejte a nastrouhejte najemno.
Vodu, kterou pustí, slijte. Brambory přelijte horkým mlékem.
Česnek oloupejte a prolisujte.
K bramborům přidejte vejce, česnek, sůl, koření a směs zahustěte moukou.
Na rozpáleném tuku smažte dozlatova menší tenké bramboráčky.
Houby podušte na pánvi a smíchejte s nakrájeným masem z pečeného kuřete (či jakýkoli kousek zbylého pečeného masa).
Bramboráčky podávejte ozdobené lžící ohřátého leča smíchaného s houbami.
Pro obměnu můžete bramboráčky doplnit sušeným kysaným zelím s plátkem uzeného masa, nebo špenátem a čtvrtkou natvrdo uvařeného vejce.
Hodnotit recept: