Bramboráčky z čerstvých brambor jsou ochuceny česnekem, majoránkou a kmínem a podávají se s lečem smíchaným s houbami a pečeným masem.
Autor receptu: Redakce
Syrové brambory oloupejte a nastrouhejte najemno.
Vodu, kterou pustí, slijte. Brambory přelijte horkým mlékem.
Česnek oloupejte a prolisujte.
K bramborům přidejte vejce, česnek, sůl, koření a směs zahustěte moukou.
Na rozpáleném tuku smažte dozlatova menší tenké bramboráčky.
Houby podušte na pánvi a smíchejte s nakrájeným masem z pečeného kuřete (či jakýkoli kousek zbylého pečeného masa).
Bramboráčky podávejte ozdobené lžící ohřátého leča smíchaného s houbami.
Pro obměnu můžete bramboráčky doplnit sušeným kysaným zelím s plátkem uzeného masa, nebo špenátem a čtvrtkou natvrdo uvařeného vejce.
Hodnotit recept:
Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.
Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.
Obsahuje | 100g | 1 porce |
Energie | 418,7kJ | 1 686,3kJ |
Bílkoviny | 2,8g | 11,4g |
Tuky | 2,7g | 10,8g |
Sacharidy | 16,8g | 67,5g |
Cholesterol | 18,7mg | 75,5mg |
Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.
Aerobik | -- |
Běh | -- |
Plavání | -- |
Sex | -- |
Jízda na kole | -- |
Tanec | -- |
Žehlení | -- |
Rukolová polévka s kozím sýrem
Pečené kuře s bylinkovou nádivkou
Plněný krůtí řízek Romana Pauluse
Pravý vídeňský řízek podle Jaroslava Sapíka
Slané muffiny se sýrem cottage