Kapr ve vinném těstíčku | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Kapr ve vinném těstíčku

50 min. | hlavní chod | Vánoce | 5 030 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Štědrovečerní kapr ve vinném těstíčku

Porce kapra jsou obaleny v těstíčku z bílého vína, vejce a soli a usmaženy. Podávají se s tradičním bramborovým salátem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kscitrón
1 dlvíno bílé
1 polévková lžíceolej
1 špetkasůl
1 kskapr
100 gmouka hladká
120 golej
2 ksvejce

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 20
1.

Kapra očistěte, vykuchejte a omyjte.

2.

Rozdělte jej na porce, které osušte a lehce osolte.

3.

Těstíčko připravte z bílého vína, které rozšlehejte s vejci a špetkou soli.

4.

Postupně přidávejte a zašlehávejte mouku.

5.

Těsto musí být hladké a akorát husté, protože příliš řídké těstíčko by stékalo z porcí ryby, příliš husté zase utvoří tvrdý povlak a ryby se špatně prosmažují.

6.

V hotovém těstíčku namáčejte rybí porce.

7.

Prudce je z obou stran smažte v rozehřátém oleji.

8.

Smažené porce pokapejte citrónovou šťávou a ozdobte snítkou petrželky.

9.

Můžete rybu podávat s tradičním bramborovým salátem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 665,1kJ 5 029,7kJ
Bílkoviny 14g 105,9g
Tuky 9,9g 75g
Sacharidy 2,8g 20,8g
Cholesterol 77mg 582,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz