Buchty s tvarohem
Klasické kynuté buchty jsou plněny tvarohem s jahodou a navíc ozdobeny šlehanými jahody.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
Postup přípravy
Nejprve si připravte kvásek: trochu vlažné smetany nebo mléka rozmíchejte se lžící cukru a lžičkou mouky.
Rozdrobte droždí a nechte vykynout.
Mouku prosijte, přidejte sůl, cukr, vykynutý kvásek a promíchejte.
Pak vmíchejte žloutky, rozehřáté máslo a zbytek smetany.
Těsto propracujte a nechte vykynout.
Lžící z těsta vykrajujte kousky, z nichž tvořte placičky.
Placičky naplňte jahodou a tvarohem smíchaným s cukry a žloutky, uzavřete a vytvarujte z nich menší buchty.
Každou buchtu pomastěte a nechte na pekáči ještě asi 20 minut kynout.
Povrch buchet potřete tukem a v předehřáté troubě upečte dozlatova.
Při podávání zdobte šlehanými jahodami.
Hodnotit recept: