Klasické kynuté buchty jsou plněny tvarohem s jahodou a navíc ozdobeny šlehanými jahody.
Autor receptu: Redakce
Nejprve si připravte kvásek: trochu vlažné smetany nebo mléka rozmíchejte se lžící cukru a lžičkou mouky.
Rozdrobte droždí a nechte vykynout.
Mouku prosijte, přidejte sůl, cukr, vykynutý kvásek a promíchejte.
Pak vmíchejte žloutky, rozehřáté máslo a zbytek smetany.
Těsto propracujte a nechte vykynout.
Lžící z těsta vykrajujte kousky, z nichž tvořte placičky.
Placičky naplňte jahodou a tvarohem smíchaným s cukry a žloutky, uzavřete a vytvarujte z nich menší buchty.
Každou buchtu pomastěte a nechte na pekáči ještě asi 20 minut kynout.
Povrch buchet potřete tukem a v předehřáté troubě upečte dozlatova.
Při podávání zdobte šlehanými jahodami.
Hodnotit recept:
Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.
Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.
Obsahuje | 100g | 1 porce |
Energie | 1 179,2kJ | 4 325,4kJ |
Bílkoviny | 7,4g | 27,1g |
Tuky | 9,2g | 33,6g |
Sacharidy | 42,3g | 155,2g |
Cholesterol | 98,1mg | 360mg |
Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.
Aerobik | -- |
Běh | -- |
Plavání | -- |
Sex | -- |
Jízda na kole | -- |
Tanec | -- |
Žehlení | -- |
Rukolová polévka s kozím sýrem
Pečené kuře s bylinkovou nádivkou
Plněný krůtí řízek Romana Pauluse
Pravý vídeňský řízek podle Jaroslava Sapíka
Slané muffiny se sýrem cottage