Krémová květáková polévka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Krémová květáková polévka

50 min. | polévka | 748 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Krémová květáková polévka

Uvařený květák je rozmixován a uvařen společně s bešamelem a okořeněn muškátovým oříškem. Podáváno s kousky mrkve a petržele.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,5 lmléko
0,75 lvoda
1 snítkapetrželka kudrnka
1 ksmrkev
1 kskvěták
1 špetkapepř černý mletý
1 špetkasůl
1 špetkakvět muškátový
2 polévková lžícemáslo
3 polévková lžícemouka hladká

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 35
1.

Květák namočte do teplé osolené vody, aby vyplaval případný hmyz.

2.

Pak ho omyjte, rozdělte na růžičky, košťál nastrouhejte a několik růžiček dejte stranou.

3.

Poté zeleninu zalijte vodou a vařte asi 20 minut doměkka.

4.

Mezitím si rozehřejte máslo, přidejte mouku a usmažte světlou jíšku.

5.

Jíšku zřeďte mlékem a povařte na bešamel.

6.

Uvařený květák rozmixujte, přidejte bešamel, promíchejte, doplňte květákovými růžičkami, které jsme si dali stranou.

7.

Vařte ještě asi 15 minut.

8.

Upravte hustotu, osolte, opepřete a okořeňte muškátem.

9.

Podávejte s kousky vařené mrkve a petrželkou.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 157,1kJ 748kJ
Bílkoviny 1,7g 8g
Tuky 1,8g 8,5g
Sacharidy 3,8g 18,1g
Cholesterol 6mg 28,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz