Rajská omáčka
Uvařené hovězí maso s rajskou omáčkou z rajčatového protlaku je netradičně podáváno s krupicovými noky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
těsto
Postup přípravy
Nejprve uvařte hovězí maso, nejlépe v tlakovém hrnci.
Cibuli oloupejte a nasekejte najemno.
Cibuli osmahněte na másle spolu s kořením - bobkovým listem, novým kořením a pepřem.
Zaprašte moukou a připravte světlou jíšku.
Jíšku zřeďte studenou vodou nebo vývarem a 20 minut povařte.
Přidejte račatový protlak, přisolte a oslaďte.
Jako přílohu připravte krupicové noky: utřete tuk s vejci.
V mléce předem namočte a rozmíchejte krupici a sůl.
Krupici po částech přidávejte k tuku. Vypracujte těsto.
Z těsta vykrajujte noky lžičkou namáčenou ve vodě a vařte ve slané vodě 6 až 7 minut.
Hodnotit recept: