Vepřové se zelím a bosáky
Upečené vepřové maso je podáváno s podušeným červeným zelím a s kulatými knedlíky z brambor, rohlíků, vejce a mouky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
příloha
těsto
Postup přípravy
Maso potřete čenekovou pastou, posypte kmínem.
Troubu předehřejte na 180°C.
Maso dejte do pekáče, podlijte vodou a upečte v troubě (asi 45-60minut).
Během pečení občas podlijte, přelijte výpekem a obraťte.
Mezitím si připravte zelí: pokud je zelí ze sklenice příliš kyselé, propláchněte ho vodou.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
V hrnci rozehřejte olej a cibulku osmahněte, přidejte zelí, podlijte vodou.
Zelí ochuťte solí, kmínem a duste doměkka.
Před dohotovením masa si připravte bosáky: brambory oloupejte.
Poté je nastrouhejte najemno a vymačkejte vodu, kterou brambory pustí.
Rohlíky nadrobno nakrájejte. Přidejte je k bramborům.
Dále přidejte vejce, vše osolte a zahustěte moukou.
Těsto důkladně propracujte a pak z něj tvořte menší kulaté knedlíčky. Poprašte je moukou.
Knedlíčky vhazujte do osolené vařící vody.
Vařte je 15 až 20 minut podle velikosti.
Uvařené knedlíky vyjměte a překrojte, aby vyšla pára.
Hodnotit recept: