Růžová srdíčka
Z těsta, které je mandlí, vajec, tuku a mléka se vykrojí srdíčka, ta se upečou a ozdobí citrónovou polevou z višňové šťávy.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
na plech
Postup přípravy
Mandle spařte ve vařící vodě, přelijte studenou vodou, sloupněte slupku a umelte. Pokud použijete ořechy, nespařujte je.
Mouku vsypte na vál, přidejte cukr, koření, ořechy nebo mandle a zadělejte vejcem, změklým tukem a mlékem.
Na vále důkladně rukama propracujte, až je těsto hladké a vláčné.
Pak ho přikryjte a nechejte v chladničce asi hodinu odpočinout.
Vál pomoučte, těsto rozvalte na silnější plát (asi půl centimetru) a vykrajujte srdíčka nebo i jiné menší tvary.
Rozložte je na vymaštěný plech a pečte při mírnější teplotě, aby se mandle nebo ořechy nepálily, dorůžova.
Po vychladnutí potřete cukroví polevou přibarvenou dorůžova višňovou šťávou (můžete použít i potravinářskou barvu).
Do ještě vlhké polevy přilepte mandlové lupínky.
Hodnotit recept: