Škvarkové placky
Placky z kynutého těsta a ze škvarek můžete sníst jen tak samostatně nebo je můžete podávat k pečenému masu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
na potření
Postup přípravy
Do vlažného mléka rozdrobte droždí.
Přidejte lžičku cukru a mouky, rozmíchejte a nechte vykynout na teple.
Mouku prosijte do mísy, osolte.
K mouce vlijte kváse, promíchejte, přidejte víno.
Škvarky rozemlete nebo pokrájejte nadrobno. Přidejte je k mouce.
Vejce vyšlehejte v oleji. Přidejte k těstu.
Vařečkou nebo rukama vypracujte hladké těsto.
Nechte těsto chvíli odpočinout.
Vál pomoučete a z těsta vyválejte silnější plát.
Skleničkou z těsta vykrájejte placky.
Plech vymažte olejtem a přeneste na něj placky, nechte ještě 30 minut kynout.
Poté placky potřete vejce a pospte špetkou soli a kmínu.
Plech vložte do nepředehřáté trouby a upečte dozlatova.
Hodnotit recept: