Plněné sněhové rohlíčky
Dva rohlíčky z upečeného sněhu jsou spojeny čokoládovým krémem z kakaa, pudinku, cukru a másla.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
krém
na ozdobu
Postup přípravy
Z bílků ušlehejte sníh.
Po lžících do něj zašlehejte cukr, aby byl sníh lesklý a tuhý.
Sněhem naplňte zdobící sáček s rovným koncem.
Plech vyložte pečícím papírem a nastříkejte na něj tvary rohlíčků (sudý počet, protože budete spojovat vždy dva rohlíčky k sobě).
Vyhřejte troubu na 100°C.
Plech vložte do trouby a sušte 90-120 minut.
Pak nechte v zavřené vypnuté trobě vychladnout.
Z mléka a pudinkového prášku uvařte kaši.
Za stálého míchání nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
Poté kaši našlehejte za postupného přidávání cukru.
Na závěr vešlehejte máslo a kakao.
Krém uložte na 30 minut do chladničky.
Hotový čokoládový krém nastříkejte ozdobně na hladkou část poloviny rohlíčků a přitlačte na něj zbylé rohlíčky.
Povrch přelijte rozehřátou čokoládovou polevou nebo poprašte kakaovým práškem a posypte pistáciemi.
Hodnotit recept: