Zapečený květák
Uvařený květák je zalit bešamelem se žloutky a zapečen se strouhaným sýrem v troubě - vhodné jako bezmasý pokrm k obědu i večeři.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Květák očistěte a rozporcujte na větší kusy.
V hrnci ho zalijte vodou, osolte, okořeňte muškátem a povařte 10 minut.
Pak ho vyjměte a nechte okapat.
Z másla a mouky usmažte světlou jíšku.
Zalijte ji mlékem, rozšlehejte a povařte, vznikne bešamel.
Mezitím uvařený květák rozeberte na růžiškyu (košťál nasekejte) a vše vložte do máslem vymaštěného pekáčku.
Do vroucího bešamelu vlijte rošlehané žloutky a za stálého míchání je nechte srazit.
Pak omáčkou zalijte květák a dejte zapéct do rozehřáté trouby.
Vše můžeme ještě zasypat strouhaným sýrem.
Zapékáme asi 20 minut.
Před podáváním pokapeme jednotlivé porce kečupem a posypeme petrželkou.
Podáváme s opečenými brambory.
Hodnotit recept: