Zapečený květák | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Zapečený květák

50 min. | hlavní chod | 1 233 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Uvařený květák je zalit bešamelem se žloutky a zapečen se strouhaným sýrem v troubě - vhodné jako bezmasý pokrm k obědu i večeři.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,5 lmléko
1 špetkasůl
1 špetkakvět muškátový
1 snítkapetrželka kudrnka
100 gsýr
2 polévková lžícemouka hladká
2 ksžloutek
2 polévková lžícekečup
2 polévková lžícemáslo
800 gkvěták

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 35
1.

Květák očistěte a rozporcujte na větší kusy.

2.

V hrnci ho zalijte vodou, osolte, okořeňte muškátem a povařte 10 minut.

3.

Pak ho vyjměte a nechte okapat.

4.

Z másla a mouky usmažte světlou jíšku.

5.

Zalijte ji mlékem, rozšlehejte a povařte, vznikne bešamel.

6.

Mezitím uvařený květák rozeberte na růžiškyu (košťál nasekejte) a vše vložte do máslem vymaštěného pekáčku.

7.

Do vroucího bešamelu vlijte rošlehané žloutky a za stálého míchání je nechte srazit.

8.

Pak omáčkou zalijte květák a dejte zapéct do rozehřáté trouby.

9.

Vše můžeme ještě zasypat strouhaným sýrem.

10.

Zapékáme asi 20 minut.

11.

Před podáváním pokapeme jednotlivé porce kečupem a posypeme petrželkou.

12.

Podáváme s opečenými brambory.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 323,1kJ 1 233,3kJ
Bílkoviny 4,5g 17,1g
Tuky 4,2g 15,9g
Sacharidy 5,6g 21,6g
Cholesterol 45,4mg 173,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz