Rybí pomazánka s rajčátky
Pomazánka z baltických sardinek se sladkokyselými okurkami, cibulí a lučinou jsou ochuceny hořčicí a koprem a ozdobeny rajčátky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 polévková lžícešťáva citronová
1 špetkasůl mořská
1 špetkapepř bílý mletý
1 snítkakopr čerstvý
100 gokurka sladkokyselá
100 gcibule kuchyňská
200 gsýr lučina
30 ghořčice plnotučná
4 konzervasardinky
na ozdobu
1 konzervasardinky baltické
1 snítkapetrželka kudrnka
100 grajčata cherry
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
1.
V misce vidličkou rozmačkejte sardinky, přidejte sýr Lučinu.
2.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
3.
Okurky nakrájejte na malé kousky, kopr rozsekejte.
4.
K sardinkám přidejte cibuli, okurky, lžíci hořčice, citrónovou šťávu, bílý pepř, kopr a špetku soli.
5.
Lehce vymíchejte do pomazánky a potřete chlebíčky.
6.
Ozdobte rajčetem, sardinkou a petrželkou.
Hodnotit recept: