Kotlety po italsku
Osmažené vepřové kotlety jsou přelity omáčkou z paprik, rajčat, cibule, česneku a tymiánu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Papriku omyjte, zbavte jadřinců a nakrájejte na proužky.
V pánvi zahřejte lžíci oleje a za stálého míchání v něm papriku duste asi 2 minuty.
Vyjměte papriku z pánve a dolijte zbytek oleje.
Kotlety omyjte, osušte, osolte a opepřete.
Kotlety vložte na pánev a smažte je 5 minut oboustraně.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Česnek oloupejte a propasírujte.
Kotlety vyjměte a vložte česnek a cibuli, krátce poduste.
Přidejte rozmělněná rajčata, rajský protlak, bobkový list, tymián, vývar, cukr, sůl a pepř.
Zesilte plamen a omáčku za občasného míchání nechte zhoustnout.
Papriku omyjte, zbavte jadřinců a poduste.
Vložte do pánve kotlety, na ně navrstvěte papriku a pánev přikryjte pokličkou.
Nechejte přibližně 3 minuty dojít.
Ke kotletám podávejte uvařené široké nudle.
Hodnotit recept: