Jehněčí a pečené brambory
Jehněčí maso se naloží do marinády z česneku, olivového oleje, tymiánu a citrónové šťávy a poté se opeče. Podává se s opečenými brambory.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Jehněčí maso omyjte a osušte.
Připravte marinádu: smíchejte olivový olej s citrónovou šťávou.
Česnek oloupejte, rozetřete a smíchejte s kořením.
Tymián opláchněte, dejte okapat a přidejte k marinádě.
Maso dejte do marinády a maso v ní ponechte asi 30 minut.
Troubu předehřejte na 200°C (horkovzdušnou na 180°C).
Brambory omyjte a podélně rozkrájejte.
Potřete 3 lžícemi oleje a posypte solí, pepřem a rozmarýnem.
Rozkrojenou plochou položte na plech.
Brambory pečte v troubě asi 40 minut.
Maso vyjměte z marinády a opečte na 2 lžících oleje.
Podávejte s bramborami, případně s hořčicovým dipem.
Hodnotit recept: