Jehněčí a pečené brambory | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Jehněčí a pečené brambory

80 min. | hlavní chod | 3 072 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Jehněčí a pečené brambory

Jehněčí maso se naloží do marinády z česneku, olivového oleje, tymiánu a citrónové šťávy a poté se opeče. Podává se s opečenými brambory.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,5 svazektymián
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
2 snítkarozmarýn čerstvý
2 stroužekčesnek
5 polévková lžícešťáva citronová
5 polévková lžíceolej olivový
600 gjehněčí maso
800 gbrambory

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 60
1.

Jehněčí maso omyjte a osušte.

2.

Připravte marinádu: smíchejte olivový olej s citrónovou šťávou.

3.

Česnek oloupejte, rozetřete a smíchejte s kořením.

4.

Tymián opláchněte, dejte okapat a přidejte k marinádě.

5.

Maso dejte do marinády a maso v ní ponechte asi 30 minut.

6.

Troubu předehřejte na 200°C (horkovzdušnou na 180°C).

7.

Brambory omyjte a podélně rozkrájejte.

8.

Potřete 3 lžícemi oleje a posypte solí, pepřem a rozmarýnem.

9.

Rozkrojenou plochou položte na plech.

10.

Brambory pečte v troubě asi 40 minut.

11.

Maso vyjměte z marinády a opečte na 2 lžících oleje.

12.

Podávejte s bramborami, případně s hořčicovým dipem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 777,1kJ 3 072,4kJ
Bílkoviny 8,5g 33,6g
Tuky 12,8g 50,7g
Sacharidy 9g 35,4g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz