Višňová polévka se smetanou
Polévka z odpeckovaných višní je ochucena skořicí, citrónovou šťávou, cukrem a zakysanou smetanou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Višně omyjte, nechte okapat a vypeckovat. Šťávu, která vytekla, zachyťte do misky.
Pak višně zalijte částí vody a za občasného míchání přiveďte k varu. Oslaďte dle chuti.
Ve zbylé vodě rozmíchejte škrobovou moučku, vlijte k dušeným višním a zahustěte je.
Vařte za stálého míchání, aby se ovoce nepřipalovalo.
Hotovou polévku dochuťte skořicí a citronovou kůrou z půlky citrónu a pokud jsou višně příliš kyselé, můžete je ještě přisladit.
Podávejte vychlazené se zakysanou smetanou nebo sladkou šlehačkou.
Hodnotit recept: