Kuřecí steak s hráškem
Kuřecí steak z prsou je nejprve marinován v zázvoru a česneku a poté opečen. Podává se s opečenou zeleninou - paprikou, mrkví, pórkem a hráškem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Zázvor očistěte a nastrouhejte.
Česnek oloupejte a prolisujte.
Do hotové kuřecí marinády vmíchejte zázvor a česnek.
Steaky omyjte, dejte do mísy a přelijte marinádou.
Steaky ponechte asi 2 hodiny marinovat v chladu.
Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a opepřené steaky opečte z obou stran.
Troubu předehřejte na 180°C.
Maso přeložte na plech, potřete olejem a dopečte v troubě.
Papriky omyjte, vyjměte semínka a pokrájejte na nudličky.
Mrkev očistěte a nakrájejte na plátky.
Pórek omyje a nakrájejte na kolečka.
Na zbylém oleji opečte papriky, mrkev a pórek.
Hráškové lusky poduste asi 6 minut (nebo i méně) v páře nad hrncem s vroucí vodou.
Do rajčatové omáčky přimíchejte trochu sójové omáčky, ohřejte ji a dochuťte solí a pepřem.
Na nahřáté talíře rozdělte opečenou zeleninu, hrášek a kuřecí steaky.
Přelijte je omáčkou a podávejte s opečenými brambory.
Hodnotit recept: