Gaspacho
Polévka ze salátových okurek, rajčat, česneku je ozdobena kostkami suchého chleba.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
0,5 lvývar masový
1 kscibule kuchyňská
1 dlolej olivový
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
1 špetkapaprika chilli mletá
100 gprotlak rajčatový
2 plátekchléb (tvrdší)
3 kspaprika červená
3 stroužekčesnek
300 grajčata
300 gokurka salátová
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
1.
Okurky oloupejte a nakrájejte na kousky.
2.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
3.
Rajčata omyjte, spařte, oloupejte a nakrájejte na kousky.
4.
Česnek očistěte a nakrájejte na plátky.
5.
Okurky, cibuli, rajčata a česnek rozmixujte s vodou či masovým vývarem.
6.
Přidejte rajčatový protlak a olivový olej a znovu rozmixujte.
7.
Podle chuti přidejte sůl, pepř a chilli.
8.
Porce polévky ozdobte kostkami suchého chleba.
9.
Takto připravená polévka vydrží v chladničce 5 až 6 dní.
Hodnotit recept: