Pštrosí steaky zapečené
Pštrosí maso zapečené s cibulí, hráškem a rajčaty je hlavním chodem v Austrálii.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
200 ghrášek čerstvý
200 gcibule kuchyňská
3 polévková lžícemáslo
3 ksrajčata
600 gsteak pštrosí
podle chuti
pepř černý mletý
tymián
paprika mletá sladká
sůl
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 50
1.
Velký plochý pekáč vymažte tukem a dno pokryjte pštrosím masem (tenké plátky).
2.
Maso polijte rozpuštěným máslem, osolte, opepřete posypte tymiánem a paprikou.
3.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
4.
Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na kousky.
5.
Na maso naklaďte ve vrstvách v pořadí cibuli, hrách a rajčata.
6.
Potom pekáč utěsněte alobalem a pečte v předehřáté troubě asi 40 až 50 minut.
7.
Jako přílohu podávejte dušenou rýži.
Hodnotit recept: