Pštrosí steaky zapečené | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Pštrosí steaky zapečené

65 min. | hlavní chod | 460 kJ/porce | 4 porce

Pštrosí maso zapečené s cibulí, hráškem a rajčaty je hlavním chodem v Austrálii.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
200 ghrášek čerstvý
200 gcibule kuchyňská
3 polévková lžícemáslo
3 ksrajčata
600 gsteak pštrosí

podle chuti

pepř černý mletý
tymián
paprika mletá sladká
sůl

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 50
1.

Velký plochý pekáč vymažte tukem a dno pokryjte pštrosím masem (tenké plátky).

2.

Maso polijte rozpuštěným máslem, osolte, opepřete posypte tymiánem a paprikou.

3.

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

4.

Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na kousky.

5.

Na maso naklaďte ve vrstvách v pořadí cibuli, hrách a rajčata.

6.

Potom pekáč utěsněte alobalem a pečte v předehřáté troubě asi 40 až 50 minut.

7.

Jako přílohu podávejte dušenou rýži.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 146,7kJ 460,3kJ
Bílkoviny 0,4g 1,1g
Tuky 3g 9,4g
Sacharidy 2,5g 7,7g
Cholesterol 10mg 31,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz