Rizoto z mušlí a mořského ovoce
Rýže promíchaná s plody moře, mušlemi, rajčaty a papriky a ochucená skořicí, muškátovým oříškem, koprem, pažitkou a kurkumou je původem z Tuniska.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Plody moře rozmražte.
Rýži, koření a kurkumu smažte na lžíci oleje asi 5-7 minut.
Přidejte plody moře a mušle i s nálevem.
Přidejte horký vývar a pod pokličkou duste 10 minut.
Papriky omyjte, zbavte jadřinců, nakrájejte na nudličky.
Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na kostičky.
Rajčata i papriky vmíchejte do připravené rýže, přidejte hrášek a duste 10 minut.
Nakonec pokrm okořeňte, přizdobte pažitkou, koprem a podávejte.
Hodnotit recept: