Okroška
Studená polévka z vajec, brambor, salátové okurky, cibule, šunky a ředkvičky s majonézou původem z Ruska.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Vejce uvařte v osolené vodě natvrdo.
Nechte je vychladnout, oloupejte a nakrájejte na kolečka.
Salátovou okurku oloupejte a nakrájejte na kostičky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Ředkvičky očistěte a nakrájejte. Šunku nakrájejte.
Mléko rozšlehejte s majonézou a přidejte trochu vody.
Brambory oloupejte, uvařte a nakrájejte na kostičky.
Do hrnce dejte vejce, brambory, okurku, cibuli, šunku a ředkvičky.
Vše zalijte připraveným mlékem, přidejte sůl, pepř, ocet a nakrájený kopr.
Salát nechte vychladit v lednici.
Hodnotit recept: