Okroška | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Okroška

60 min. | salát | 4 260 kJ/porce | Ruská kuchyně | 2 porce

okroška

Studená polévka z vajec, brambor, salátové okurky, cibule, šunky a ředkvičky s majonézou původem z Ruska.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,25 lvoda studená
1 ksokurka salátová
1 svazekcibule jarní
1 lmléko
1 svazekkopr čerstvý
2 svazekředkvička
200 gšunka
3 polévková lžícemajonéza
4 ksbrambory
6 ksvejce

podle chuti

ocet
sůl
pepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 30
1.

Vejce uvařte v osolené vodě natvrdo.

2.

Nechte je vychladnout, oloupejte a nakrájejte na kolečka.

3.

Salátovou okurku oloupejte a nakrájejte na kostičky.

4.

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

5.

Ředkvičky očistěte a nakrájejte. Šunku nakrájejte.

6.

Mléko rozšlehejte s majonézou a přidejte trochu vody.

7.

Brambory oloupejte, uvařte a nakrájejte na kostičky.

8.

Do hrnce dejte vejce, brambory, okurku, cibuli, šunku a ředkvičky.

9.

Vše zalijte připraveným mlékem, přidejte sůl, pepř, ocet a nakrájený kopr.

10.

Salát nechte vychladit v lednici.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 321,5kJ 4 260kJ
Bílkoviny 4,6g 61g
Tuky 4,1g 54,9g
Sacharidy 5,3g 70,9g
Cholesterol 67,9mg 900mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz