Dovga se skopovým masem
Polévka z kyselého mléka s rýží, hrachem a knedlíčky ze skopového masa pochází z Ázerbájdžánu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kgplec skopová
100 gmouka hladká
100 gcibule kuchyňská
150 ghrách
2 kgmaconi
2 gpepř černý mletý
20 gpetrželka kudrnka
200 grýže
40 gsůl
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 30
1.
Skopové maso umelte na masovém strojku.
2.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
3.
K masu přidejte cibuli, pepř, promíchejte a tvořte knedlíčky.
4.
Do maconi (kyselé mléko) zamíchejte mouku a za stálého míchání vařte.
5.
Přidejte převařený oloupaný hrách, rýži, masové knedlíčky a zelenou petržel.
6.
Uvařte do měkka.
7.
V létě podávejte studené.
Hodnotit recept: