Švestky grilované se slaninou | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Švestky grilované se slaninou

27 min. | chuťovka | 1 407 kJ/porce | Thajská kuchyně | 4 porce

...

Sušené švestky nasáklé červeným vínem a obalené ve slanině jsou opečeny na grilu. Jídlo pochází z Thajska.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,5 ksskořice celá
1 plátekcitrón
100 gšvestky sušené
125 mlvíno červené
2 kshřebíček celý
220 gslanina

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 12
1.

Švestky připravte nejlépe jeden den předem: do misky vlijte červené víno, přidejte švestky a zakryjte.

2.

Nechte je přes noc máčet. Přidejte plátek citrónu, hřebíčky a skořici.

3.

Druhý den švestky vujměte z vína a nechte dobře oschnout.

4.

Každou zaviňte do plátku slaniny a napíchněte na špízovou jehlu.

5.

Předehřejte gril a každou jehlu položte na rošt.

6.

Grilujte z jedné strany 5-6 minut, dokud slaninka nebude křupavá.

7.

Jehly otočte a grilujte z druhé strany.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 1 046,8kJ 1 406,9kJ
Bílkoviny 5,2g 7g
Tuky 17,4g 23,4g
Sacharidy 15,4g 20,8g
Cholesterol 24,6mg 33mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz