Šunka po burgundsku | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Šunka po burgundsku

45 min. | chuťovka | 2 019 kJ/porce | Francouzská kuchyně | 2 porce

Vybírejte šunku dobře! Tu, která má méně než 90 % masa, si do košíku raději ani nedávajte!

Šunka zalitá omáčkou z cibulek, rajčatového protlaku a žloutku je ochucena muškátovým oříškem a podávána s opečenou bílou vekou.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkasůl
1 polévková lžíceocet
1 lžičkaprotlak rajčatový
1 ksžloutek
1 špetkaoříšek muškátový
1 špetkapepř černý mletý
2 kscibule jarní
2 dlvíno bílé
200 gsmetana sladká
4 plátekšunka
50 gmáslo

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 30
1.

Šunku rozložte do vymazané ohnivzdorné formy, ve které ji budete také podávat.

2.

Nadrobno nakrájené cibulky osmažte na másle dozlatova.

3.

Pak k nim přilijte víno a ocet a nechte povařit.

4.

Když se zhruba polovina vyvaří, zahustěte zbytek smetanou, přidejte rajčatový protlak, strouhaný muškátový oříšek, pepř a sůl.

5.

Nakonec omáčku zjemníte žloutkem, promíchejte a prolisujte na šunku.

6.

Vše nechte asi 20 minut prohřívat, ale už nevařte.

7.

Podávejte s krajíčky opečené bílé veky nebo s různě upravenou rýží.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 595,5kJ 2 018,7kJ
Bílkoviny 3,9g 13,2g
Tuky 11g 37,4g
Sacharidy 2,3g 7,7g
Cholesterol 63,4mg 215mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz