Empanada s tresčí nádivkou
Těsto plněné treskou, cibulí, paprikou a rozinkami je vhodné k vínu nejen ve Španělsku.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na potření
nádivka
těsto
Postup přípravy
Smíchejte ingredience na těsto a vypracujte vláčné těsto. Jako náhražku můžete použít i hotové lístkové těsto.
Těsto nechte v ledničce odležet.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Papriku omyjte, zbavte jadřinců a nakrájejte na kostičky.
Tresku nakrájejte nadrobno.
Smíchejte olej, cibuli, papriku, tresu a rozinky - vytvoříte nádivku.
Těsto rozdělte na dvě polivny, každou vyválejte na plát.
Jeden plát dejte na vymaštěný plech, rozprostřete nádivku a zakryjte druhým plátem.
Potřete rozšlehaným vejcem, těsto propíchejte vidličkou.
Pečte ve vyhřáté troubě asi 20 minut.
Podávejte teplé i studené k vínu nebo pivu.
Hodnotit recept: