Empanada s tresčí nádivkou | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Empanada s tresčí nádivkou

65 min. | chuťovka | 8 616 kJ/porce | Španělská kuchyně | 4 porce

Fotografie

Těsto plněné treskou, cibulí, paprikou a rozinkami je vhodné k vínu nejen ve Španělsku.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce

na potření

1 ksvejce

nádivka

100 gtreska
150 grozinky
2 kscibule kuchyňská
2 kspaprika
250 mlolej olivový

těsto

0,5 lmléko
1 lžičkasůl
1,2 kgmouka hladká
100 gmáslo
3 ksvejce
40 gkvasnice

Postup přípravy

Čas přípravy: 45
Čas vaření/pečení: 20
1.

Smíchejte ingredience na těsto a vypracujte vláčné těsto. Jako náhražku můžete použít i hotové lístkové těsto.

2.

Těsto nechte v ledničce odležet.

3.

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

4.

Papriku omyjte, zbavte jadřinců a nakrájejte na kostičky.

5.

Tresku nakrájejte nadrobno.

6.

Smíchejte olej, cibuli, papriku, tresu a rozinky - vytvoříte nádivku.

7.

Těsto rozdělte na dvě polivny, každou vyválejte na plát.

8.

Jeden plát dejte na vymaštěný plech, rozprostřete nádivku a zakryjte druhým plátem.

9.

Potřete rozšlehaným vejcem, těsto propíchejte vidličkou.

10.

Pečte ve vyhřáté troubě asi 20 minut.

11.

Podávejte teplé i studené k vínu nebo pivu.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 1 148,7kJ 8 615,6kJ
Bílkoviny 6,3g 47,5g
Tuky 12g 89,7g
Sacharidy 34,9g 261,5g
Cholesterol 50,6mg 379,3mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz