Artyčokový salát
Salát z brambor, artyčoků, vajec, černých oliv a majonézy je zalit zálivkou z oleje a citrónové šťávy.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 ksvejce
2 polévková lžícemajonéza
200 gbrambory
300 gartyčok čerstvý
50 golivy bez pecek černé
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 30
1.
Artyčoky omyjte (můžete použít i sterilované) a nakrájejte na kostičky.
2.
Brambory oloupejte a uvařte.
3.
Poté je nakrájejte na kostičky a přidejte k artyčokům.
4.
Vejce uvařte natvrdo, nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na čtvrtky.
5.
K bramborům přidejte vejce, majonézu a černé olivy.
6.
Případně podlijte ještě zálivkou připravenou z oleje a citrónové šťávy.
Hodnotit recept: