Zvěřinový vývar s masovými knedlíčky
Vývar z drůbežích kostí a z kořenové zeleniny je obohacen knedlíčky z mletého masa a Hubertovým kořením a podáván s pórkem, žampióny, fazolemi a hráškem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Kořenovou zeleninu očistěte a nakrájejte na plátky.
Do hrnce vložte kosti a kořenovou zeleninu.
Ochuťte pepřem, novým kořením, solí, vegetou a polévkovým kořením.
Uvařte silný vývar.
Maso omyjte a pomelte.
Maso smíchejte s vejcem, strouhankou, moukou, osolte, opepřete a přidejte Hubertovo koření.
Ze směsi vytvarujte kuličky.
Vložte je do vývaru a nechte pomalu 5 minut vařit.
Fazole uvařte v osolené vodě.
Pórek očistěte a nakrájejte nadrobno.
Žampióny oloupejte a nakrájejte na plátky.
Na pánvi rozehřejte máslo a zeleninu - pórek, žampiony, fazole a hrášek orestujte.
Zeleninu vložte do polévky a servírujte ozdobené petrželkou.
Hodnotit recept: