Zelné závitky plněné rýží | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Zelné závitky plněné rýží

90 min. | hlavní chod | 2 982 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Listy ze zelí jsou naplněny směsí rýže s cibulí, petrželkou, slaninou a sýrem gouda a jsou podávány se zelím a s omáčkou.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,125 lvíno bílé
0,75 gvývar masový
1 kszelí bílé
1 polévková lžíceolej
1 svazekpetrželka kadeřavá
1 špetkapepř bílý mletý
1 polévková lžícemouka hladká
100 gslanina anglická
100 gsýr gouda
2 kscibule kuchyňská
200 grýže dlouhozrnná
4 polévková lžícemáslo

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 60
1.

Zelí očistěte, omyjte a 8 velkých vrchních listů uvolněte z hlávky.

2.

Potom je vložte do vroucí osolené vody.

3.

Duste je přibližně 8 minut.

4.

Listy nechte okapat a zcela vychladnout.

5.

Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky.

6.

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

7.

V nádobě zahřejte olej a slaninu na něm rozpusťte.

8.

Přidejte nakrájenou cibuli s rýží a krátce poduste.

9.

Přilijte asi 0,5l masového vývaru a při mírné teplotě duste asi 25 až 30 minut.

10.

Sýr nahrubo nastrouhejte.

11.

Petrželku operte, osušte, trochu si odložte na zdobení a zbytek jemně nasekejte.

12.

Sýr i petrželku vmíchejte do rýže. Osolte a opepřete.

13.

Rizoto rozdělte rovnoměrně na jednotlivé zelné listy.

14.

Pevně je srolujte a dobře upevněte špejlemi nebo ovažte nití.

15.

V nádobě zahřejte 2 lžíce tuku a závitky na něm po všech stranách opečte.

16.

Přilijte zbytek vývaru a bílé víno.

17.

Zakryjte pokličkou a nechte při střední teplotě asi 30 minut dusit.

18.

Hotové závitky vyjměte a udřujte stále teplé.

19.

Ve zbylém tuku upražte mouku dozlatova, podlijte připravným výpekem.

20.

Omáčku krátce povařte, osolte a opepřete.

21.

Zbytek zelí můžete nadrobno nakrájet a podusit.

22.

Toto zelí ochuťte a podávejte k závitkům zvlášť.

23.

Nakonec závitky rozdělte na talíře, zalijte omáčkou, ozdobte trochou petrželky a můžete podávat.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 360,4kJ 2 982kJ
Bílkoviny 2,8g 23g
Tuky 3,8g 31,5g
Sacharidy 9,2g 75,8g
Cholesterol 8,2mg 68,3mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz