Zelené nudle s játry
Uvařené zelené nudle jsou podávány s opečenými krůtími játry s omáčkou z rajčat a šlehačky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
Játra omyjte a nakrájejte na malé kouky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Slaninu pokrájejte na kostičky.
Nudle vařte ve velkém množství osolené vody 7 až 8 minut, dejte však pozor, aby se nerozvařily.
Na pánvi rozehřejte tuk.
Játra v něm opečte, opepřete a vyjměte.
Ve stejném tuku osmažte nakrájenou cibuli a slaninu.
Vmíchejte propasírovaná rajčata a šlehačku, přidejte majoránku a povařte.
Zahustěte světlou omáčkovou jíškou.
Nudle a játra upravte na míse a pak pěkně ozdobte bazalkou.
Hodnotit recept: