Vepřové na sladko-kyselo | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Vepřové na sladko-kyselo

90 min. | hlavní chod | 5 438 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Do vepřového bůčku je opečeno s kapsou naplněnou směsí z jablek, sušených švestek, skořicí, cukrem a strouhankou. Podává se s omáčkou ze zakysané smetany, se zelím a opečeným anansem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,375 lvývar
0,5 kscitrón
1 lžičkaskořice mletá
1 lžičkacukr
1 kslist bobkový
1 polévková lžícetuk
1 kgvepřový bůček
2 polévková lžícesmetana zakysaná
2 kscibule kuchyňská
250 gšvestky sušené
3 polévková lžícestrouhanka
3 polévková lžícejíška tmavá
3 ksjablko
30 gmáslo
4 kspepř černý celý
580 gananas konzerva
850 gzelí kysané

na ozdobu

1 lžičkakůra citrónová
1 snítkameduňka

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 60
1.

Maso omyjte, osušte a nařízněte do něj kapsu.

2.

Maso zevně i zevnitř potřete solí a pepřem.

3.

Jablka pro nádivku oloupejte, rozčtvrťte, zbavte jadřinců a nakrájejte na kousky.

4.

Vypeckované sušené švestky přepůlte. Z poloviny citrónu nastrouhejte kůru.

5.

Švestky smíchejte s kousky jablek, citrónovou kůrou, skořicí, cukrem a strouhankou.

6.

Touto směsí naplňte kapsu, sepněte ji špejlí a převažte provázkem.

7.

Pekáč vymaštěte a vložte do něj pečeni.

8.

Pečeni polijte horkým přeškvařeným máslem.

9.

Předehřejte troubu - el. sporák na 200°C, plyn stupeň 3.

10.

Vložte pečeni a pečte asi hodinu.

11.

Cibuli oloupejte a rozčtvrťte.

12.

Cibuli přidejte spolu s bobkovým listem asi 40 minut před dopečením k masu a podlijte vývarem.

13.

Ananas dejte okapat, šťávu a 3 kolečka si dejte stranou.

14.

Zbytek ananasu nakrájejte na kousky.

15.

Na pánvi rozehřejte tuk a kousky ananasu na něm opečte.

16.

Přidejte kysané zelí a celý pepř.

17.

Podlijte polovinou šťávy z ananasu a duste asi 20 minut pod poklicí.

18.

Maso vyjměte z pekáče a udržujte teplé.

19.

Šťávu z masa přeceďte, vmíchejte zakysanou smetanu.

20.

Omáčku krátce povařte a zahustěte jíškou.

21.

Pečeni podávejte se zelím a ananasem, ozdobte meduňkou a hrub nastrouhanou citrónovou kůrou.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 583,8kJ 5 438,4kJ
Bílkoviny 3,4g 32,1g
Tuky 10,6g 98,3g
Sacharidy 8,5g 79g
Cholesterol 23,1mg 215,1mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz