Vepřová pečeně s chřupavou kůrčičkou | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Vepřová pečeně s chřupavou kůrčičkou

70 min. | hlavní chod | 842 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Vepřová kýta je pečena s celerovou směsí a přelita pórkovou omáčkou. Podává se s bramborovými kroketami.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,125 lvývar zeleninový
1 kspaprika červená chilli
1 snítkašalvěj čerstvá
1 polévková lžícetuk
1 špetkasůl
1 špetkapepř bílý mletý
1 polévková lžícesolamyl
100 gsmetana ke šlehání
175 gceler
2 kspórek
25 gslanina anglická
400 gvepřová kýta

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 40
1.

Slaninu nakrájejte na kousky.

2.

Na suché pánvi slaninu nechte zhnědnout a pak vychladnout.

3.

Pálivou papričku podélně rozřízněte a nakrájejte na tenké plátky.

4.

Šalvěj operte, osušte a 2 lístečky nasekejte.

5.

Celer okrájejte, omyjte a nahrubo nakrouhejte.

6.

Smíchejte celer, slaninu, žloutek, papričku, šalvěj a trochu soli.

7.

Maso opláchněte a osušte.

8.

Posypte maso solí a pepřem.

9.

Vymastěte pekáč a rozložte na něm polovinu celerové směsi.

10.

Na směs položte maso a potřete jej zbytkem směsi, kterou na ně lehce přitisknete.

11.

Troubu předehřejte - el. sporák 225°C, plyn stupeň 4.

12.

Maso pečte přibližně 30 minut.

13.

Pórek očistěte, operte, podélně jej rozřízněte a nakrájejte na asi 5 cm dlouhé kousky.

14.

V hrnku přiveďte k varu smetanu a zeleninový vývar.

15.

Přidejte pórek a zhruba 10 minut duste.

16.

Potom děrovanou naběračkou vyberte pórek z omáčky.

17.

Solamyl rozmíchejte dohladka v troše vody, omáčku jím zahustěte, osolte a opepřete.

18.

Do horké omáčky pórek zase vraťte.

19.

Upečené maso zabalte asi na 5 minut do alobalu a nechte je odpočinout.

20.

Nakonec je spolu s pórkem a omáčkou upravte na míse a ozdobte zbytkem šalvěje.

21.

Výbornou přílohou k této vepřové pečeni jsou bramborové krokety.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 265,5kJ 841,7kJ
Bílkoviny 1,4g 4,6g
Tuky 3,3g 10,6g
Sacharidy 7g 22,3g
Cholesterol 1,2mg 3,8mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz