Vepřová panenka plněná
Vepřová panenka naplněná špenátem a ochucená grilovacím kořením je upečena a podávána s brambory a zeleninou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 polévková lžíceolej
100 gšpenát čerstvý
120 gšunka
700 gvepřová panenka
podle chuti
sůl
pepř barevný drcený
koření grilovací
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 15
1.
Špenát omyjte a spařte ve vařící vodě asi 2 minuty.
2.
Panenku naplňte špenátem a šunkou.
3.
Maso osolte, opepřete, okořeňte grilovacím kořením.
4.
Na pánvi rozehřejte olej a maso zprudka opečte.
5.
Troubu předehřejte na 200°C.
6.
Maso vložte do pekáče a pečte asi 10 minut.
7.
Hotovou panenku nakrájejte a podávejte s vařenými brambory a zeleninou.
Hodnotit recept: