Vejce v rajské omáčce
Uvařené vejce natvrdo se oloupe a ještě osmaží na pánvi a poté vloží do omáčky z rajčat ochucené pepřem a petrželkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Vejce uvařte natvrdo asi 10 minut.
Pak je namočte na chvíli do studené vody.
Pečlivě je oloupejte a osušte v čisté utěrce.
Rajčata rozkrájejte nadobno.
Dejte je do větší nádoby a podlijte je trochou vody.
Pomalu na mírné ohni uveďte rajčata do varu, při střední teplotě je vařte asi 10 minut.
Poté je ochuťte solí, pepřem, kajenským pepřem a cukrem.
V pánvi rozehřejte rostlinný tuk, ve kterém vejce postupně a velmi opatrně osmažíte do zlatožluta.
Pak vejce vložte do omáčky.
Na míse vše ozdobte zelenou petželkou. Vhodným příkrmem je rýže.
Hodnotit recept: