Krocan s kaštanovou nádivkou | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Krocan s kaštanovou nádivkou

150 min. | hlavní chod | Vánoce | 11 397 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Fotografie

Krocan pečený na másle s nádivkou z jedlých kaštaný, veky máčené v mléce, másla utřeného se solí a žloutků. Dochutíme muškátovým květem a pečeme dozlatova.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kskrocan
1 špetkasůl
1 hrstnať petrželová
1 lžičkakvět muškátový
1,5 dlmléko
175 gmáslo
2 ksvejce
200 gkaštany jedlé
200 gveka bílá
1 špetkapepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 120
1.

Opláchnutého krocana osušte, osolte na povrchu i uvnitř a nechejte chvíli odležet.

2.

Opláchnuté jedlé kaštany nakrojte, uvařte i ve slupce doměkka.

3.

Pak je vyloupněte a jemně nastrouhejte.

4.

Střídku veky pokrájejte na kostičky, pokropte mlékem a nechejte nasáknout.

5.

50 g změklého másla utřete se solí, postupně vmíchejte žloutky.

6.

Potom usekanou petrželku, muškátový květ, kaštany.

7.

Potom kostičky veky a nakonec tuhý sníh z bílků.

8.

Na prsou krocana uvolněte kůži, do otvoru vložte jednu část nádivky, do dutiny břišní druhou část nádivky.

9.

Konec krku přehněte a sešijte nití, dutinu břišní také sešijte.

10.

Špičky křídel odsekněte, křídla zaklesněte dozadu, upevněte na ně střed tenkého provázku, překřižte jej přes záda, zachyťte jím nohy a přitiskněte je k tělu.

11.

Konec provázku přivažte k biskupu.

12.

Krocana vložte (hrudí nahoru) do pekáče s máslem, podlijte trochou vody a vložte do středně vyhřáté trouby.

13.

Po chvíli příkon tepla zmírněte, krocana obraťte, prsa podložte špejlemi, aby se kůže nepřichytila k pekáči.

14.

Při dopékání krocana opět obraťte.

15.

Při pečení krocana přelévejte mastnou šťávou a podlévejte horkou vodou, připečenou šťávu seškrábněte z okrajů pekáče, aby šťáva měla pěknou barvu.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 942,3kJ 11 396,7kJ
Bílkoviny 16,8g 203g
Tuky 15,8g 191,2g
Sacharidy 4g 48,7g
Cholesterol 22,3mg 269,8mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz