Pikantní hovězí na houbách | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Pikantní hovězí na houbách

140 min. | hlavní chod | 1 085 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Hovězí plec je nejlépe dva dny naložena v marinádě ze zeleniny, hříbků, rozmarýnu, vinného octu a vína. Podává se se žampiónovou omáčkou a s kapustičkami.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,125 locet vinný červený
0,25 lvíno červené
1 svazekzelenina kořenová
1 snítkarozmarýn čerstvý
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
1 ksjablko
1 špetkaoříšek muškátový mletý
1 kghovězí plec
100 gžampióny čerstvé
2 kslist bobkový
2 polévková lžícejíška tmavá
2 polévková lžíceolej
20 ghřiby sušené
20 gmáslo
5 kspepř černý celý
500 gkapusta růžičková

na ozdobu

1 snítkapetrželka kadeřavá

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 110
1.

Maso omyjte a osušte.

2.

Zeleninu očistěte, opláchněte a nakrájejte na kostičky.

3.

Svařte dohromady vinný ocet, 1/8l vody, hříbky, bobkové listy, rozmarýn, pepř.

4.

Do mísy vložte maso a nakrájenou kořenovou zeleninu.

5.

Zalijte vínem a marinádou.

6.

Maso v nálevu nechte v lednici zakryté poklicí 2 dny marinovat. Občas je obraťte.

7.

Maso vyjměte, osušte, osolte a opepřete.

8.

V pekáči zahřejte olej a maso na něm opečte.

9.

Přidejte marinádu a při mírné teplotě maso jednu a čtvrt hodiny duste.

10.

Kapustičky očistěte, opepřete a vařte 20 minut v osolené vodě.

11.

Jablko omyjte, rozčtvrťte, vyjměte jaderník a nakrájejte na kousky.

12.

V nádobě zahřjte máslo a jablko v něm jen krátce poduste.

13.

Žampióny očistěte a nakrájejte na plátky.

14.

Poduste je na zbytku másla.

15.

Pečeni vyjměte z pekáče. Výpek přeceďte sítem na žampióny.

16.

Žampióny uveďte do varu, přidejte jíšku a povařte. Osolte, opepřete.

17.

Kapustičky smíchejte s kousky jablka a okořeňte muškátovým oříškem.

18.

Maso nakrájejte a podávejte na míse s omáčkou a kapustičkami, ozdobené perželkou.

19.

Jako přílohu můžete nabídnout uvařené těstoviny.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 375,4kJ 1 085,1kJ
Bílkoviny 3,3g 9,6g
Tuky 4,5g 12,9g
Sacharidy 6,7g 19,4g
Cholesterol 4,8mg 14mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz