Pikantní hovězí na houbách
Hovězí plec je nejlépe dva dny naložena v marinádě ze zeleniny, hříbků, rozmarýnu, vinného octu a vína. Podává se se žampiónovou omáčkou a s kapustičkami.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
Maso omyjte a osušte.
Zeleninu očistěte, opláchněte a nakrájejte na kostičky.
Svařte dohromady vinný ocet, 1/8l vody, hříbky, bobkové listy, rozmarýn, pepř.
Do mísy vložte maso a nakrájenou kořenovou zeleninu.
Zalijte vínem a marinádou.
Maso v nálevu nechte v lednici zakryté poklicí 2 dny marinovat. Občas je obraťte.
Maso vyjměte, osušte, osolte a opepřete.
V pekáči zahřejte olej a maso na něm opečte.
Přidejte marinádu a při mírné teplotě maso jednu a čtvrt hodiny duste.
Kapustičky očistěte, opepřete a vařte 20 minut v osolené vodě.
Jablko omyjte, rozčtvrťte, vyjměte jaderník a nakrájejte na kousky.
V nádobě zahřjte máslo a jablko v něm jen krátce poduste.
Žampióny očistěte a nakrájejte na plátky.
Poduste je na zbytku másla.
Pečeni vyjměte z pekáče. Výpek přeceďte sítem na žampióny.
Žampióny uveďte do varu, přidejte jíšku a povařte. Osolte, opepřete.
Kapustičky smíchejte s kousky jablka a okořeňte muškátovým oříškem.
Maso nakrájejte a podávejte na míse s omáčkou a kapustičkami, ozdobené perželkou.
Jako přílohu můžete nabídnout uvařené těstoviny.
Hodnotit recept: