Havířský placek | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Havířský placek

45 min. | hlavní chod | 1 899 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Opečené plátky vepřové krkovice jsou vloženy do bramborových placek. Jídlo ozdobeno opečenou slaninou a sezónní zeleninou.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkapepř černý mletý
1 balíčektěsto na bramboráky
1 polévková lžíceolej
1 špetkasůl
100 gslanina anglická
4 stroužekčesnek
600 gvepřová krkovice

Postup přípravy

Čas přípravy: 25
Čas vaření/pečení: 20
1.

Maso omyjte, nakrájejte na plátky a naklepejte.

2.

Na pánvi rozehřejte olej, maso posolte, opepřete a na oleji opečte po obou stranách.

3.

Z těsta na bramboráky připravte těsto dle návodu na obalu.

4.

Na rozehřátém oleji usmažte bramborové placky.

5.

Česnek oloupejte a prolisujte.

6.

Do výpeku z masa přidejte česnek.

7.

Anglickou slaninu opečte na suché pánvi.

8.

Placek dejte na talíř, maso položte na něj, přelijte výpekem a placek přehněte.

9.

Jídlo ozdobte slaninou a sezónní zeleninou.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 1 049,4kJ 1 899,4kJ
Bílkoviny 10,5g 18,9g
Tuky 23g 41,6g
Sacharidy 0,3g 0,6g
Cholesterol 63,8mg 115,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz