Drobenkový koláč s rebarborou
Kynutý koláč s rebarbarou je posypán drobenkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
drobenka
těsto
na plech
Postup přípravy
Do mouky v míse udělejte důlek, do něj rozdrobte droždí.
Posypejte lžičkou cukru a zalijte třetinou vlažného mléka.
Promíchejte s trochou vrchní mouky, až vznikne těstíčkou.
Mísu přikryjte utěrkou a nechte v teple 15 minut kynout.
Ve zbylém mléce rozpusťte máslo, přidejte vejce, cukr, sůl.
Vše promíchejte a nalijte na kvásek.
Vypracujte hladké těsto, dejte opět asi 30 minut kynout.
Z máslových vloček, mouky a cukru vypracujte drobenku.
Vykynuté těsto opět prohněťte, válečkem rozválejte.
Plech vymažte, těsto na něj přeneste a vidličkou na několika místech propíchněte.
Rozložte na ně na kousky rozkrájenou rebarboru a posypte drobenkou.
Pečte v předehřáté troubě asi 40 až 45 minut.
Hodnotit recept: