Teplý jablkový závin s krémem
Klasický jablkový závin z listového těsta je po upečení polit vanilkovým krémem, podáván se zmrzlinou a ozdoben šlehačkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
náplň
poleva
Postup přípravy
Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a nastrouhejte.
Listové těsto rozválejte na pomoučeném vále.
Z těsta vytvořte obdélník, dejte na něj jablka, posypte cukrem, skořicí a rozinky.
Závin sviňte tak, aby náplň byla uvnitř.
Troubu předehřejte na 175°C.
Pečte v troubě asi 40 minut.
Mezitím z mléka, cukru, rumu a pudinkového prášku uvařte řidší puding.
Na talíř dejte teplý závin, posypte skořicovým cukrem.
Nalijte na závin vanilkový krem, dejte kopeček zmrzliny a ozdobte šlehačkou.
Hodnotit recept: