Teplý jablkový závin s krémem | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Teplý jablkový závin s krémem

Klasický jablkový závin z listového těsta je po upečení polit vanilkovým krémem, podáván se zmrzlinou a ozdoben šlehačkou.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
1 balíčektěsto listové

na ozdobu

1 kssmetana ke šlehání
1 balíčekcukr skořicový
4 kopečekzmrzlina vanilková

náplň

1 lžičkaskořice mletá
2 polévková lžícecukr
50 grozinky
500 gjablko

poleva

1 polévková lžícerum
1 balíčekprášek pudinkový vanilkový
2 polévková lžícecukr vanilínový
400 mlmléko

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 45
1.

Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a nastrouhejte.

2.

Listové těsto rozválejte na pomoučeném vále.

3.

Z těsta vytvořte obdélník, dejte na něj jablka, posypte cukrem, skořicí a rozinky.

4.

Závin sviňte tak, aby náplň byla uvnitř.

5.

Troubu předehřejte na 175°C.

6.

Pečte v troubě asi 40 minut.

7.

Mezitím z mléka, cukru, rumu a pudinkového prášku uvařte řidší puding.

8.

Na talíř dejte teplý závin, posypte skořicovým cukrem.

9.

Nalijte na závin vanilkový krem, dejte kopeček zmrzliny a ozdobte šlehačkou.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 899,4kJ 11 791,2kJ
Bílkoviny 2,1g 27g
Tuky 9,3g 121,8g
Sacharidy 30,1g 395g
Cholesterol 1,6mg 21,2mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz