Hlíva ústřičná s pórkem
Opečená hlíva s pórkem a cibulí a podávána s tvarohem ochuceným provensálským kořením vytváří zajímavou chuť.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 lžičkakoření provensálské
1 kspórek
1 kscibule kuchyňská
1 špetkasůl
1 špetkapepř bílý mletý
1 svazekpažitka
100 gtvaroh měkký plnotučný
20 gškvarky
500 ghlíva ústřičná
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 10
1.
Houby opatrně očistěte, omyjte a nakrájejte na kousky.
2.
Pórek očistěte, omyjte a nakrájejte na kolečka.
3.
Cibuli oloupejte a nadrobno nasekejte.
4.
Na pánvi zahřejte škvařené máslo a cibuli s houbami na něm dozlatova osmažte.
5.
Přidejte pórek a krátce poduste.
6.
Ochuťte solí a pepřem.
7.
Navrch rozdělte tvaroh ochuceného provensálským kořením a prohřejte.
8.
Pažitku omyjte, nadrobno nasekejte a pokrm jí posypte.
Hodnotit recept: