Losos na pomerančích | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Losos na pomerančích

30 min. | hlavní chod | Vánoce | 1 500 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Fotografie

Pocukrovaný losos marinovaný v pomerančové šťávě a česneku. Smažený dozlatova, zdobený plátkem pomeranče a zavařeninou.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
4 porcelosos
1 lžičkadžem pomerančový
1 lžícemouka hladká
1 lžíceolej
2 stroužekčesnek
4 kspomeranč

podle potřeby

sůl
cukr

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 10
1.

Z očištěné filetované půlky lososa připravíte několik řezů. Případně lze použít již nakrájené filety lososa dle počtu strávníků.

2.

Lehce osolte a pocukrujte.

3.

Porce dejte do misky a zalijte vymačkanou pomerančovou šťávou.

4.

Přidejte nasekaný česnek, misku pak zabalte do alobalu a nechte přes noc marinovat.

5.

Před smažením porce obalte v mouce a krátce smažte z každé strany.

6.

Ozdobte plátkem pomeranče a kopečkem zavařeniny.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 555,7kJ 1 500,5kJ
Bílkoviny 9,4g 25,4g
Tuky 7,6g 20,5g
Sacharidy 7,6g 20,6g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz