Losos na pomerančích
Pocukrovaný losos marinovaný v pomerančové šťávě a česneku. Smažený dozlatova, zdobený plátkem pomeranče a zavařeninou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
4 porcelosos
1 lžičkadžem pomerančový
1 lžícemouka hladká
1 lžíceolej
2 stroužekčesnek
4 kspomeranč
podle potřeby
sůl
cukr
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 10
1.
Z očištěné filetované půlky lososa připravíte několik řezů. Případně lze použít již nakrájené filety lososa dle počtu strávníků.
2.
Lehce osolte a pocukrujte.
3.
Porce dejte do misky a zalijte vymačkanou pomerančovou šťávou.
4.
Přidejte nasekaný česnek, misku pak zabalte do alobalu a nechte přes noc marinovat.
5.
Před smažením porce obalte v mouce a krátce smažte z každé strany.
6.
Ozdobte plátkem pomeranče a kopečkem zavařeniny.
Hodnotit recept: