Halušky | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Halušky

60 min. | hlavní chod | 6 052 kJ/porce | Slovenská kuchyně | 2 porce

Halušky

Tradiční slovenské halušky z brambor se zelím a uzeným masem.

Autor receptu: lolitas

Ingredience

Přepočítat na  porce

těstíčko

1 ksvejce
1 lžičkasůl
400 gmouka hladká
8 ksbrambory

na pánev

1 balíčekzelí bílé
2 kscibule kuchyňská
200 gmaso uzené

podle chuti

cukr

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 40
1.

Brambory nastrouháme najemno, osolíme, přidáme vejce a mouku.

2.

Vše smícháme a do osolené vroucí vody vkládáme halušky lžičkou nebo cedníkem na halušky.

3.

Vaříme cca 5 minut, dokud halušky nevyplavou.

4.

Na pánvi osmahneme cibulku a na kostičky nakrájené uzené maso, které přidáme k hotovým haluškám.

5.

Zelí dusíme 40 minut, občas podlijeme. Dochutíme solí a 8 kostkami cukru.

6.

Přidáme k haluškám. Vše smícháme.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 713,6kJ 6 051,7kJ
Bílkoviny 6,3g 53,7g
Tuky 3,7g 31,3g
Sacharidy 28,6g 242,7g
Cholesterol 29,5mg 250mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz